2015. december 24., csütörtök

Boldog karácsonyt!

×drabble - azaz olyan - kvázi egyperces - olvasmány, ami mindössze száz szóból áll.
×mivel többre nem futotta, ezzel szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt és még boldogabb új évet kívánni
×köszönöm szépen az összes megtekintést, az összes kommentet, pipát, és feliratkozót - ez mind, mind nagyon sokat jelent nekem, és a jövő évben is igyekszem majd a lehető legjobb munkát elétek tárni; már van is pár ötletem, mivel újítsak majd:)




Lánchíd lábánál

Valahol a távolban villamos csilingel, hópelyhek szállingóznak, emberek zsivaját hallod, és állsz az oroszlán lábánál, bámulsz rá, mert hatalmas és ezen még mindig nem tudtad túltenni magad; egy pillanatra kizökkensz, mert mögötted egy autó hangosan dudálni kezd, aztán visszanézel az oroszlánra, majd a mögötte húzódó hídra, és már attól a hideg ráz, hogy belegondolsz, mennyire fagyos lehet alatta Duna vize. Aztán körbenézel, embereket látsz; háromgyerekes anyukákat hatalmas zsákokkal a kezükben, amiből kilóg két tekercs csomagolópapír, és tehetetlen kamaszokat, akiknek alig van pénzük, hogy a család minden tagját meglepjék karácsonykor. Aztán zsebre dugott kézzel kezded követni a forralt bor csalogató illatát.

Jóleső klisé


Három takaró és egy túl nagy pulóver alól kell kiverekedned magad ahhoz, hogy lásd azt a klisét, amit rád erőszakolnak karácsonyi filmmaraton szlogennel, aztán megragadod a bögréd, ami túl meleg és megégeti a kezed, és begubózol a kanapé sarkába. A szoba másik felében a karácsonyfa ünnepi díszei villognak, az egyik hatalmas gömbben látod magad, aztán beletúrsz a hajadba és átadod magad a tökéletes semmittevésnek, mert az elmúlt három hétben már csak erre a pillanatra tudtál gondolni. Amikor kiélvezheted azt a pár napot, amikor sehová nem mész. Amikor már túl vagy a főzésen, az ajándékcsomagoláson, és mindenen, amibe már rég belefáradtál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden kedves szóért forrón gőzölgő mentál-teát ajánlok fel.
"[...]lehet-e némán teát inni véled,
rubin-teát és sárga páragőzt?" /Kosztolányi Dezső